Rabljeni avtomobili

Rabljeni avtomobili

Rabljeni avtomobili nas spremljajo na vsakem koraku. Zanimiva svetovna raziskava je tako pokazala, da je več kot 75 % vozil na cest starih več kot 5 let. Gre torej za zanimiv podatek iz katerega je razvidno da je prodaja rabljenih avtomobilov globalno še vedno zelo velik posel. Prav tako pa isto oz. skoraj večji posel predstavljajo nadomestni deli za rabljena vozila.

Pri Rabljenih avtomobilih ni nič nenavadnega, če vsako leto pri servisiranju zamenjate še kakšen del avtomobila ki je izrabljen. Jasno je, da so številke, ki so velikokrat večje od 250.000 kilometrov še za tako dober avtomobil previsoke. Zaradi tega je na vozilu nebi bilo potrebno zamenjati nekaterih ključnih delov.

Rabljeni avtomobili v Nemčiji

Rabljeni avtomobili v Nemčiji so za uvoznike rabljenih avtomobilov odlična odločitev. Največkrat so tako rabljena vozila iz Nemčije bolje ohranjena, saj so njihove ceste veliko boljše. Treba pa je seveda biti pozoren na število prevoženih kilometrov.

V avtohišah, kjer se “dnevno” odpirajo in zapirajo vam predlagamo, da ne kupujete uvoženega rabljenega avtomobila iz Nemčije. Največkrat vam bodo prav v teh avtohišah ponudili avtomobile, ki imajo kilometre daleč od realnih.

Prav zaradi tega vam predlagamo, da pred ogledom avtomobila pri dotičnem prodajalcu rabljenih avtomobilov preverite njegove reference. lahko kar na internetu, na raznih potrtalih, blogih ali forumih. S tem si boste že pred ogledom lahko ustvarili mnenje o določenem prodajalcu in se na ogled rabljenega avtomobila sploh ne boste odpravili.

Takšnih avtohiš je v Sloveniji ogromno, zato vam predlagamo, da ste pri izbiri svojega novega rabljenega vozila zelo  pozorni.

Rabljeni avtomobili Murska Sobota

Rabljeni avtomobili Murska Sobota so v precej manjšem naboru kakor v ostalih predelih Slovenije. Tako lahko zasledimo, da je v Murski Soboti ni tako široka izbira rabljenih avtomobilov.

Gre za precej logično stvar, saj lahko sklepamo, da je v tem predelu Slovenije kupna moč veliko manjša kakor npr. v Ljubljani. Prav zaradi teh značilnosti imajo vsi prebivalci Murske Sobote velikokrat težjo izbiro, kadar iščejo Rabljen avtomobil, saj se morajo zapeljati vsaj v Maribor, Celje in celo v Ljubljano.

Ker pa vemo, da se rabljenega avtomobila načeloma ne izbere že ob prvem ogledu, lahko pri izbiri pravega vozila nastanejo sorazmerno veliki stroški, ki so s tem povezani.

Prav tako pa v bližini nimajo svojega mehanika, ki bi lahko rabljen avtomobil pred nakupom pregledal in preveril, da je vse v najlepšem redu.

Rabljeni avtomobili