Rabljena vozila

Rabljena vozila v Sloveniji – 5 nasvetov za nakup

Rabljena vozila lahko najdemo že v praktično vsaki avtohiši. Izbira rabljenega vozila je lahko težka izbira, če pri sebi nekoga, ki se spozna na vozila in lahko preveri njegovo vozno stanje. Prav tako je potrebno preveriti prodajalce rabljenih vozil, saj se nemalokrat zgodi, da prodajalci niso pošteni in zavajajo. Kljub garanciji, ki jo ob nakupu nudijo pa ne izpolnjujejo navedenih ugodnosti, ki vam pripadajo. Na kaj torej moramo biti pozorni pred nakupom rabljenega vozila?

Rabljeno vozilo uvoženo iz tujine – da ali ne?

Rabljeno vozilo, ki je uvoženo iz tujine je za mnoge strah in trepet. Je nakup avtomobila, ki je uvožen pametna izbira? Naš odgovor je pritrdilen. Rabljeno vozilo, ki je uvoženo iz tujine lahko ima svoje prednosti. Ena izmed najpogostejših je, da vozilo iz tujine razpolaga z veliko dodatne opreme in ima nižjo ceno v primerjavi z konkurenčnim vozilom v Sloveniji. Vendar pozor! Vozilo, ki je uvoženo iz tujine morate skrbno pregledati, preveriti zgodovino in v kolikor se pojavi kakršnikoli sum glede avtomobila, je bolje, da se ga izognete.

Skrben pregled vozila pred nakupom

Ko izberete model in avtomobil, ki ustreza vašim okusom in potrebam je na avtomobilu potrebno preveriti vso zgodovino. Naj večkrat se zgodi, da so kilometri “preverteni” nazaj, kar pomeni, da ima rabljeno vozilo v resnici mnogo več prevoženih kilometrov, kot jih je prikazanih. Nekatere rabljena vozila v Celju so pregledana po več kot 100. točkah iz strani prodajalca – Avtotehnika Celje in vam kot preverjen prodajalec avtomobilov nudijo odločne garancijske pogoje.

Pozanimajte se, če je avtomobil v preteklosti bil udeležen v prometni nesreči. V kolikor je avtomobil doživel prometno nesrečo pri večji hitrosti oz. je prišlo do poškodbe podvozja, moramo podvozje skrbno pregledati, če so bili vsi potrebni deli zamenjani.

Število zamenjanih lastnikov

Podatek, da je avtomobil v svoji preteklosti imel veliko različnih lastnikov vsekakor ni obetaven. Velikokrat je najboljša izbira avtomobil, ki je imel predhodno samo enega lastnika. Vseeno na podlagi tega podatka ne boste takoj zavrnili nakupa, večja pozornost pa vsekakor ni odveč.

Servisni intervali na vozilu

Preverite zgodovino servisnih intervalov na avtomobilu s pomočjo servisne knjižice oz. pokličite na uradni servis, kjer je avtomobil bil servisiran. Bodite pozorni, da je bil “mali” servis vedno opravljen pri določenih kilometrih. Takrat je bilo zamenjano motorno olje, filtri, pregledani pa so bili tudi ostali deli na avtomobilu.

Rabljena vozila v Celju

V kolikor se odločate za nakup rabljenega vozila v Celju predlagamo, da se oglasite v Avtotehniki Celje, ki ima široko izbiro avtomobilov. Med drugim imajo na voljo rabljena vozila renault, za katere nudijo tudi servis vozil. Preverite še ugodno financiranje, ki ga imajo na voljo in izkoristite zavarovanje in registracijo vozila, ki vam jo nudijo kar v njihovem salonu.